12 feb

Boek over alles wat met friet te maken heeft

De meeste mensen houden het meeste van iets dikkere friet die knapperig van de buitenkant en lekker zacht van binnen met een mooie aardappelsmaak er nog aan. Sommige liefhebbers van patat houden echter van lange, witte en dunne frietjes met een saus erbij.

Zo is er ook een boek op de markt dat gaat over het favoriete eten ter wereld, namelijk patat. Het boek heet Fries, vertaalt in het Nederlands naar friet. Wat kan er nou in zo’n boek staan? Want wat is er nou speciaal aan friet? Maar wat je niet wist is dat er een hele wereld schuil gaat achter de wereld van het frietje met mayonaise.

Zo schrijft het boek over wat McDonalds bijvoorbeeld allemaal uithaalt met friet. Dat is niet de meest nette manier om met een aardappel om te gaan, laten we het zo stellen. Daarnaast schrijft het boek over alle verschillende aardappelen die er wel niet gebruikt worden om patat te maken zoals het bintje of de oude aardappelen die al honderden jaren in Peru groeien.

Het boek over friet

De schrijver heeft een leuk boek gemaakt die heel meeslepend is over de aardappel en het frietje. Zo zorgde Winston Churchill ervoor dat er genoeg friet was tijdens de tweede wereld oorlog anders zou het wel eens slecht voor het moraal kunnen zijn.

De Amerikaanse schrijver is zelfs naar Nederland en Belgie geweest om te kijken hoe speciaal wij omgaan met de lekkere friet die overal ter wereld wordt gezien als de lekkerste friet aller tijden omdat hij bij ons zoveel knapperiger is dan elders.

Lees daarom het boek Fries, oftewel friet, en kom alles te weten over deze lekkere snack.